De Helleborus, een welkome aanblik in het vroege voorjaar, omdat het één van de weinige planten is die heel vroeg bloeit en geen bol is. De hangende, open bloemen zijn eenvoudig en elegant en worden gedragen boven een kroon van grote, mooie bladeren. Deze zijn groenblijvend, maar het is het beste om de oudste bladeren laat in de winter af te knippen voordat de bloemen doorkomen, omdat ze er een beetje versleten uitzien.

Helleborussen kruisen gemakkelijk en dat heeft geleid tot enkele opwindende nieuwe cultivars die de laatste jaren op de markt zijn gekomen. We hebben ze nu op voorraad in ons tuincentrum, dus kom kijken naar de nieuwste toevoegingen. Onder de beste zijn de Harvington-serie, die elk jaar prachtige nieuwe kleuren produceert: we zijn vooral dol op de blauwpaarse enkele bloemen van ‘Smokey Blues’ en de delicate dubbele bloemen van de ‘Whites’.

Dan zijn er nog de Ashwood-tuinkruisingen, waaronder de prachtig roze getinte ‘Daybreak Shades’ en ‘Sunset Shades’ serie, en de ‘Washfield’ collectie van dubbelbloemige Helleborussen met hun geplooide bloemblaadjes die mooi gevlekt en gespikkeld zijn. Plaats ze waar je in hun hangende bloemen kunt kijken, of snijd er een paar om binnen in een kom water te drijven. Precies wat je nodig hebt om je op te vrolijken.