Maak een zelfgemaakte kerstkrans van materiaal uit de achtertuin voor een prachtige en originele zelfgekweekte feestdecoratie die je slechts een paar centen kost.

Je vindt kant-en-klare kransframes in het tuincentrum die een stevige achtergrond bieden voor je creatie. Je hebt ook wat bloemisten draad nodig en een geschikte feestelijke selectie van plantmateriaal uit de tuin.

Verzamel veel groenblijvend blad, zoals hulst, klimop en laurier, voeg dan meer felgekleurde decoraties toe, zoals hulstbessen of rozenbottels, en dennenappels of beukennootjes (spuit deze goud voor een echt feestelijk effect). Meer ongebruikelijke decoraties kunnen de feloranje vruchthulzen zijn van Chinese lantaarns (Physalis alkekengi), helderrode gedroogde chilipepers of kornoeljes.

Bedek het frame met vochtige mos en bevestig het met strak omwikkeld touw eroverheen. Bind vervolgens takjes groen blad samen met draad en bevestig ze aan het frame, door de draad door het mos te rijgen. Wanneer het hele frame bedekt is, steek dan draad door de stengels van je decoraties en rijg deze ook in het frame totdat je het gewenste effect hebt bereikt. Voeg een laatste toefje rode lint aan de onderkant toe en hang het aan je deur om bezoekers te verwelkomen met zelfgekweekte vrolijkheid, de hele kerstperiode door.